Jawatan Kosong di Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi - 30 Aug 2016 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi - 30 Aug 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi dalam jawatan seperti berikut :-Jawatan:

1. PEGAWAI KOMUNIKASI STRATEGIK GRED S41/S44

2. PEGAWAI KOMUNIKASI STRATEGIK GRED S44


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Ogos 2016


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawahJoin Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2016 di Kementerian Perusahaan Perladangan dan KomoditiSelayang Pandang

Pada tahun 1972, Kementerian Perusahaan Utama (KPU) telah diwujudkan untuk memajukan industri komoditi negara yang berupaya memberi sumbangan kepada pertumbuhan ekonomi negara. 

Pada peringkat awal penubuhannya, KPU hanya memberi tumpuan kepada pembangunan dua komoditi utama iaitu bijih timah dan getah. Peranan KPU kemudiannya telah dikembangkan meliputi pembangunan komoditi lain seperti kelapa sawit, koko, perhutanan dan kayu-kayan, mineral, nenas serta tembakau yang didapati turut memberi sumbangan kepada ekonomi negara. 

Pada tahun 2004, KPU telah distrukturkan semula dan dikenali sebagai Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi (KPPK).  Penstrukturan semula ini melibatkan perubahan bidang tanggungjawab, dimana Jemaah Pemasaran Lada Hitam (JPLH) dipindahkan daripada Kementerian Pertanian kepada KPPK manakala tanggungjawab berkaitan perhutanan, mineral dan geosains dipindahkan ke Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar. Tanggungjawab utama lain kementerian masih dikekalkan.

Pada tahun 2012, KPPK telah melakukan penjenamaan semula ke atas singkatan nama Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi dan kini ia dikenali sebagai MPIC.

0 Response to "Jawatan Kosong di Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi - 30 Aug 2016"

Post a Comment