Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah - 1 Sept 2016 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah - 1 Sept 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia (Keutamaan kepada rakyat Negeri Kedah Darul Aman) yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah seperti berikut:-Jawatan:

1. PEMANDU KENDERAAN H11Tarikh tutup permohonan : 01 September 2016Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2016 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah

Kerja Kosong Terkini Negeri Kedah


MENGENAI KAMI

Peranan Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri sebagai nadi penggerak dasar-dasar pembangunan sosio ekonomi yang digariskan oleh Kerajaan Negeri semakin mencabar dari semasa ke semasa. Sejajar dengan perkembangan sector perkhidmatan awam diperingkat persekutuan dan juga didunia, PSUK turut berhadapan dengan cabaran-cabaran baru dan ekspektasi yang tinggi dari stakeholders dan pelanggan

Perkembangan dalam pembangunan social dan ekonomi yang dialami oleh Negeri Kedah dan negara ini amnya telah menjadikan system penyampaian perkhidmatan awam tidak lagi boleh dijalankan seperti biasa, sebaliknya ia memerlukan penstrukturan semula dalam pelbagai aspek. Selain penstrukturan semula struktur organisasi, peningkatkan pengetahuan dan kemahiran juga menjadi semakin penting. Lebih jauh dari itu elemen-elemen nilai, etika dan integriti semakin mendapat perhatian bukan sahaja dikalangan stakeholders tetapi juga dari para pelanggan.

Bagi memenuhi harapan yang tinggi ini satu transformasi yang menyeluruh perlu dilaksanakan didalam perkhidmatan awam negeri. Ia melibatkan seluruh struktur pentadbiran awam yang meliputi organisasi, system dan prosedur serta tenaga manusia. Perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) turut mempengaruhi kecekapan dan keberkesanan system penyampaian perkhidmatan awam negeri. Ini memerlukan pendekatan yang strategic bagi membolehkan perkhidmatan awam negeri Kedah boleh memainkan peranannya dengan cekap dan berkesan sebagai nadi penggerak pembangunan sosio ekonomi negeri dan menjadi penanda aras terbaik.

0 Response to "Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah - 1 Sept 2016"

Post a Comment