Jawatan Kosong di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) - 3 Okt 2016 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) - 3 Okt 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) seperti berikut :-Jawatan:

1. PEMBANTU PENDIDIK TASKA PERMATA S19


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Borang Permohonan beserta gambar terkini (berukuran passport), salinan kad pengenalan. sijil kelahiran, sijil kelulusan akademik, sijil berhenti sekolah, salinan lesen memandu sebagai dokumen tambahan serta dokumen sokongan yang berkaitan yang telah DISAHKAN oleh pegawai kerajaan yang menjawat jawatan kumpulan 'A' tidak dikembalikan. Permohonan perlu di hantar ke alamat di bawah :

Pengarah
Jabatan Perpaduan Negara & Integrasi Nasional
Negeri Pahang Darul Makmur
(Jabatan Perdana Menteri)
Tingkat 2, Blok A-B, No, 211, 213, 217 dan 218
Bangunan Centre Point, Jalan Haji Abdul Rahman
25000 Kuantan Pahang


Tarikh tutup permohonan : 03 Oktober 2016


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawahJoin Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2016 di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN)Dasar dan Objektif Kualiti JPNIN adalah seperti berikut :

Dasar Kualiti

Pihak Ketua Pengarah Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional telah menggubal Dasar Kualiti Jabatan. Dasar Kualiti Jabatan adalah seperti berikut;Dasar Kualiti Jabatan adalah seperti berikut ;

Dasar Kualiti JPNIN adalah menjadikan JPNIN sebagai sebuah jabatan yang cemerlang, komited dan mampu memelihara, memupuk dan memperkukuhkan perpaduan dan integrasi nasional melalui aktiviti-aktiviti kemasyarakatan.

Objektif Kualiti

Bagi mencapai objektif kualiti Pengurusan Rukun Tetangga, Tabika Perpaduan dan Sokongan Pengurusan secara cekap dan berkesan maka objektif-objektif berikut telah ditetapkan:-
  • Menguruskan keharmonian masyarakat yang diukur di bawah Indeks Ketegangan Masyarakat (IKM) tidak melebihi paras asas (based line) 25 kes per sejuta penduduk.
  • Semua kawasan berada di bawah kod hijau di seluruh negara.
  • Mengurus perhubungan masyarakat yang harmoni di bawah Indeks Perhubungan Masyarakat (IPM) dengan tidak melebihi paras asas (based line) pada 2.2 dari skala 4.0.
  • 80% Rukun Tetangga ditahap aktif di bawah Sistem e-keaktifan RT.
  • Meningkatkan persepsi rasa selamat penduduk di kawasan SRS dan sasaran sebanyak 85%.
  • Menjalankan sekurang-kurangnya 20% naziran ke atas Tabika Perpaduan di setiap negeri dalam setahun dan 70% daripada sampel mencapai 75% markah tahap kualiti yang ditetapkan.
  • Mencapai skor 3.3 daripada skala 5 terhadap kepuasan pelanggan bagi Tabika Perpaduan.

0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) - 3 Okt 2016"

Post a Comment