Jawatan Kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Negeri Johor - 6 Okt 2016 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Negeri Johor - 6 Okt 2016Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) adalah sebuah Badan Berkanun di bawah Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani yang bertanggungjawab memajukan pergerakan Pertubuhan Peladang di seluruh negara mempelawa warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan dan tidak melebihi 58 tahun pada tarikh lantikan serta berkelayakan dan bermotivasi tinggi untuk mengisi jawatan-jawatan tersebut:Jawatan:

1. TELEFONIS

2. JURUGAMBAR


Tarikh tutup : 06 Oktober 2016


Cara memohon

Permohonan hendaklah dibuat melalui jobsmalaysia

Sila ke laman jobsmalaysia : Klik Sini


Ikuti step di bawah:1. Sila masukkan keyword : Pertubuhan Peladang Johor


2. Pilih Cari Majikan


3. Pilih :

Majikan: PERTUBUHAN PELADANG NEGERI JOHOR
PERTUBUHAN PELADANG NEGERI JOHOR, JOHOR BAHARU, JOHOR. SEKTOR: PENANAMAN KELAPA SAWIT (ESTET)- (No. 1)


4. Pilih Jawatan yang berkelayakan, klik dan Mohon


Perhatian:
Pastikan anda telah mendaftar dengan Jobsmalaysia semasa hendak memohon. Semoga berjaya.

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2016 di Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP)
Sejarah & Latar Belakang

Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) ditubuhkan pada 14 Februari tahun 1973 melalui penggubalan Akta LPP 1973 (Akta 110), Akta Lembaga Pertubuhan Peladang. Penubuhan LPP adalah bertujuan untuk memikul tanggungjawab membantu mempertingkat ekonomi dan sosial masyarakat tani di bawah satu badan yang berperanan khusus.

Akta 109, Akta Pertubuhan Peladang 1973 pula digubal khusus untuk menyusun semula persatuan-persatuan peladang dan koperasi yang berasaskan pertanian. Di bawah Akta ini, persatuan-persatuan peladang dimansuhkan dan didaftar semula sebagai pertubuhan peladang, manakala koperasi yang berasaskan pertanian menjadi unit ahli kepada PP. Pada masa ini terdapat 1531 buah koperasi berasaskan pertanian dan 119 persatuan peladang yang berkhidmat untuk masyarakat tani di luar bandar.

0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Pertubuhan Peladang (LPP) Negeri Johor - 6 Okt 2016"

Post a Comment