Jawatan Kosong di Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) - 4 Nov 2016 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) - 4 Nov 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada Warga Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas danberkelayakan bagi mengisi jawatan-jawatan berikut :-Jawatan:


1. PENOLONG PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT
PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH)


Bayaran Gaji : RM72.00 sehari


Syarat Lantikan:


Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

(a) Warga Malaysia;

(b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

(c) (i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan, ; atau

(ii) Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan, ; atau

(ii) Diploma dalam bidang berkaitan oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

*WAJIB MEMILIKI STPM / STAM ATAU DIPLOMA

(d) Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

(e) Boleh menulis dan bertutur dalam Bahasa Inggeris dengan baik.

(f) Mempunyai kemahiran dalam komputer terutamanya perisian excel/movie maker/power point.

(g) Mempunyai perwatakan dan peribadi yang sesuai.

(h) Aktif dalam aktiviti ko-kurikulum (persatuan/pasukan beruniform di sekolah / kolej)

(i) Bersih dari tindakan tatatertib/tindakan undang-undang.

(j) Sihat tubuh badan dan tidak mengidap sebarang penyakit kronik.


Cara Memohon:

(i) Permohonan boleh dibuat dengan mengisi borang permohonan yang boleh dimuat turun melalui Laman Web :http://www.lppkn.gov.my

(ii) Atau menghantar resume lengkap beserta salinan kelayakan berkaitan dan setaraf dengannya, salinan Sijil Pelajaran Malaysia, salinan kad pengenalan dan salinan lain-lain sijil yang berkaitan yang telah disahkan ke alamat berikut dengan menulis jawatan yang di pohon pada sudut kiri sampul surat. Permohonan yang tidak lengkap/lewat akan ditolak.

PUSAT KELUARGA LPPKN SEREMBAN 2,
PERSIARAN S2/B3,
SEREMBAN 2,
70300 SEREMBAN,
NEGERI SEMBILAN DARUL KHUSUS.
(u.p.: Unit Pentadbiran)


Catatan:

Keutamaan diberikan kepada :

(a) Berumur 21 dan ke atas

(b) Menetap di Negeri Sembilan

(c) Mempunyai Lesen memandu B2/D

(d) Mempunyai kenderaan

LPPKN tidak akan menanggung sebarang perbelanjaan ketika menghadiri temuduga.

Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga. Pemohon yang tidak menerima apa-apa jawapan dalam masa (6) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap TIDAK BERJAYA.


Tarikh Tutup Permohonan : 04 November 2016 (Jumaat)Jawatan Kosong Terkini 2016 di Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN)

Kerja Kosong Terkini LPPKN


AKTA LPPKN

Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara, LPPKN,  telah ditubuhkan di bawah Akta Penduduk dan Pembangunan Keluarga 1966 [Akta 352] dan diletakkan di bawah Jabatan Perdana Menteri.  Pada peringkat awal penubuhannya fokus utama LPPKN adalah melaksanakan program dan aktiviti perancangan keluarga di negara ini. Akta Penduduk dan Pembangunan Keluarga 1966 (Akta 352) yang dahulunya dikenali sebagai Akta Perancang Keluarga 1966 (Akta 42) telah mengalami beberapa pindaan dan semakan sejak ia diwartakan pada tahun 1966.


Pindaan pertama telah dibuat pada tahun 1976 manakala pindaan kedua dibuat pada tahun 1984. Pindaan kedua ini melibatkan pertukaran nama akta daripada Akta Perancang Keluarga kepada Akta Penduduk dan Keluarga. Sejajar dengan perubahan ini, nama LPPKN yang dahulunya dikenali sebagai Lembaga Perancang Keluarga Negara telah ditukar menjadi Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara. Dengan pertukaran nama ini, peranan LPPKN telah diperluaskan daripada semata-mata penyampaian perkhidmatan perancangan keluarga kepada perspektif penduduk dan pembangunan sosioekonomi yang lebih luas.

0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) - 4 Nov 2016 "

Post a Comment