Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) - 14 Feb 2017 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) - 14 Feb 2017KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI KESEDAR BHD dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk memohon jawatan berikut:-Jawatan:


1. PENGURUS MINI RTC BUKIT JERING, KUALA BALAH KELANTAN


2. PENGURUS MINI RTC JERINGAU, BACHOK KELANTANTarikh tutup permohonan : 14 February 2017
*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah
Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) merupakan sebuah Lembaga Kemajuan Wilayah yang ditubuhkan pada 2 Mac 1978 di bawah Akta Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan 1978 (Akta 203). Pelancaran perasmian penubuhannya disempurnakan oleh Allahyarham Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia Ketiga pada 5 Mac 1978 bertempat di Kampung Batu Gajah, Tanah Merah, Kelantan. Penubuhan KESEDAR bertujuan mengimbangi komposisi penduduk di antara Kelantan Selatan dengan Kelantan Utara, membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat.

Kawasan Kelantan Selatan merupakan kawasan yang berbukit-bukau dimana hampir 50% daripadanya mempunyai kecerunan lebih daripada 25° dan hanya 10% sahaja yang mempunyai kecerunan kurang daripada 15°. Walaupun mempunyai kawasan yang luas namun hanya 20% sahaja yang berpotensi untuk pembangunan sektor pertanian. Read more..

0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) - 14 Feb 2017"

Post a Comment