Jawatan Kosong di Jabatan Kesihatan Negeri Selangor - 7 April 2017 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Jabatan Kesihatan Negeri Selangor - 7 April 2017Warganegara Malaysia yang berkelayakan dipelawa memohon untuk mengisi empat (4) kekosongan jawatan Pekerja Sambilan Harian (PSH) di Bahagian Keselamatan Dan Kualiti Makanan, Jabatan Kesihatan Negeri Selangor.Jawatan:


1. 1PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT (PPTM) GRED FA29


Cara memohon:

Sila emelkan resume lengkap beserta gambar pemohon kepada : itjkns.admin@moh.gov.my


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh tutup permohonan ialah pada 07 April 2017 (Jumaat)Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Jabatan Kesihatan Negeri Selangor mehkerja


Latar Belakang

Jabatan Kesihatan Negeri Selangor (JKNS) merupakan ibupejabat perkhidmatan kesihatan di bawah Kementerian Kesihatan Malaysia untuk Negeri Selangor dan dipertanggungjawabkan ke atas perkhidmatan perubatan dan kesihatan di peringkat negeri. JKNS diketuai oleh Pengarah Kesihatan Negeri dan dibantu oleh enam (6) Timbalan Pengarah Kesihatan Negeri yang mengetuai bahagian masing-masing. Setiap bahagian bertanggungjawab ke atas perjalanan aktivti-aktiviti dalam program masing-masing.

Enam (6) bahagian yang menjadi tonggak penggerak JKNS adalah Bahagian Pengurusan, Bahagian Kesihatan Awam, Bahagian Perubatan,  Bahagian Pergigian, Bahagian Perkhidmatan Farmasi dan  Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan. Disamping itu, terdapat 32 Pusat Tanggungjawab (PTJ) utama  iaitu dua belas (12) hospital, sebelas (11) Pejabat Kesihatan Daerah dan sembilan (9) Pejabat Kesihatan Pergigian Daerah yang berada di bawah tadbiran JKNS.

Manakala Portal Rasmi Jabatan Kesihatan Negeri Selangor ialah gerbang laluan kepada pelbagai maklumat dan perkhidmatan yang disediakan oleh JKNS menerusi internet. Pembangunan Portal Rasmi Jabatan Kesihatan Negeri Selangor dilaksanakan oleh Unit Teknologi  Maklumat di bawah seliaan Bahagian Pengurusan JKNS.


0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Kesihatan Negeri Selangor - 7 April 2017"

Post a Comment