Jawatan Kosong di Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (PADAT) - 5 April 2017 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (PADAT) - 5 April 2017Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia (keutamaan diberi kepada rakyat DYMM Sultan Selangor) yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti berikut:-Jawatan:


1. PEGAWAI TADBIR N41


2. PEMBANTU MUZIUM S19 


Cara memohon:

Permohonan hendaklah menggunakan Borang PADAT (1) yang boleh didapati secara percuma di laman sesawang www.padat.gov.my atau melalui link yang admin sediakan di bawah dan dialamatkan kepada:

Ketua Pegawai Eksekutif,
Perbadanan Adat Melayu Dan Warisan Negeri Selangor,
D/A Muzium Sultan Alam Shah,
Persiaran Bandaraya,
40000 Shah Alam.
( U/P : Unit Sumber Manusia )

Pemohon-pemohon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan Berkanun dan Kuasa Tempatan hendaklah membuat permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Perintah Am Bab ‘A’ Para 17.

Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup adalah dianggap tidak berjaya.

Permohonan yang tidak menggunakan borang PADAT (1) dan sijil yang tidak disahkan akan DITOLAK.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh tutup permohonan : 05 April 2017Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (PADAT) www.banyakjawatan.my


Sejarah Penubuhan

Sejarah penubuhan Muzium Negeri Selangor telah pun bermula lebih awal lagi iaitu pada tahun 1987. Ketika itu Muzium Negeri Selangor yang ditubuhkan oleh pihak British bukanlah Muzium Selangor yang ada pada hari ini. Pengasasnya ketika itu ialah H.C. Syers. Usaha-usaha untuk mengumpulkan artifak-artifak zaman pra-sejarah untuk dipamerkan di muzium tersebut telah bermula sejak tahun 1894 lagi di mana J.P. Rodger telah menghadiahkan beberapa kapak atau beliung yang dikenali sebagai "Batu Lintar" pada masa itu kepada muzium tersebut. Read more..


0 Response to "Jawatan Kosong di Perbadanan Adat Melayu dan Warisan Negeri Selangor (PADAT) - 5 April 2017"

Post a Comment