Jawatan Kosong di Unit Keselamatan Negeri, Jabatan Ketua Menteri Sarawak - 15 Mac 2017 - Jawatan Kosong Terkini Kerajaan & Swasta 2018 | 2019

Jawatan Kosong di Unit Keselamatan Negeri, Jabatan Ketua Menteri Sarawak - 15 Mac 2017

Unit Keselamatan Negeri, Jabatan Ketua Menteri Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-Jawatan:


1. PEMBANTU KESELAMATAN KP19
Jawatan Berasaskan Caruman (JBC)


Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing. Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.

Sila rujuk SYARAT-SYARAT DAN CARA MEMOHON sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.


Tarikh tutup permohonan (replika data) : 15 Mac 2017

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Unit Keselamatan Negeri, Jabatan Ketua Menteri Sarawak mehkerjaMengenai Kami

Jabatan Ketua Menteri Sarawak merupakan pusat pentadbiran bagi Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak.  Negeri Sarawak merangkumi dua belas bahagian pentadbran iaitu Bahagian Kuching, Samarahan, Serian, Sri Aman, Betong, Sarikei, Sibu, Mukah, Kapit, Bintulu, Miri dan Limbang.  Kesemua bahagian diletakkan di bawah seliaan Residen yang melaporkan diri kepada JKM Sarawak.  Manakala, setiap bahagian pentadbiran merangkumi beberapa daerah yang ditadbir urus oleh Pegawai Daerah yang melaporkan diri kepada Residen bahagian masing-masing. 

JKM Sarawak bertanggungjawab memacu transformasi Negeri Sarawak dengan mernerajui dan melaksanakan pelan transformasi, secara amnya sentiasa membangunkan negeri agar selari dengan arus kemajuan dan pembangunan perdana. Sehubungan itu, Jabatan Ketua Menteri Sarawak telah mengambil beberapa langkah positif dengan mewujudkan beberapa unit yang dipertanggungjawabkan dengan bidang kuasa masing-masing.  Jabatan Ketua Menteri Sarawak juga memainkan peranan serta tanggungjawab dalam memastikan segala dasar, program dan aktiviti yang dirancang dapat dilaksanakan dengan berkesan.

0 Response to "Jawatan Kosong di Unit Keselamatan Negeri, Jabatan Ketua Menteri Sarawak - 15 Mac 2017"

Post a Comment