Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Bera - 4 Feb 2016

Permohonan adalah dipelawa daripada Warga Malaysia yang ( keutamaan kepada Rakyat Negeri Pahang ) yang berkelayakan bagi mengisi jawatan-jawatan berikut :-Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N27

2. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W17


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Borang yang lengkap diisi mestilah dihantar sebelum atau pada 04 Februari 2016
ke Bahagian Pentadbiran dan Sumber Manusia, Jabatan Khidmat Pengurusan, Aras 1,
Pejabat Majlis Daerah Bera.

Jawatan Kosong Terkini 2015 di Majlis Daerah Bera http://mehkerja.blogspot.com/


Latar belakang Bera

Daerah Bera terletak kira-kira 38 kilometer di hilir Bandar Temerloh. Ia merupakan daerah yang ke sebelas diiystiharkan dalam Negeri Pahang Darul Makmur pada 1 Februari 1992, dengan keluasan 2,214 kilometer persegi dan mengandungi dua mukim iaitu Mukim Triang dan Mukim Bera. Ia telah diwartakan pada 1 November 1991. Secara amnya, Daerah Bera merangkumi lima penempatan penduduk seperti Kampung Tradisional, Kampung Baru, Felda, Penempatan Orang Asli dan Penempatan Ladang Swasta.

Pentadbiran Tanah dan Daerah Bera yang beroperasi sepenuhnya sejak tahun 1993 untuk membangunkan Daerah Bera dengan bantuan agensi-agensi lain seperti Lembaga Kemajuan Pahang Tenggara (DARA), Lembaga Kemajuan Wilayah Jengka (LKWJ) dan IADP Pahang Barat. Selain dari itu, terdapat lima Pihak Berkuasa Tempatan yang menjalankan aktiviti mengikut Akta Kerajaan Tempatan yang juga merupakan Pusat Pertumbuhan dan Perkampungan Daerah Bera iaitu Majlis Tempatan Triang, Majlis Tempatan Mengkuang, Majlis Tempatan Kemayan, Majlis Tempatan Kerayong dan Majlis Tempatan Mengkarak.

Previous Post Next Post