Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 6 May 2017

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dalam jawatan seperti berikut:Jawatan:


1. PEGAWAI TADBIR N41


2. PEMBANTU TADBIR (P/O) N19


3. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM S19 


4. PEMBANTU AKAUNTAN W19


5. PEMBANTU PEGAWAI LATIHAN E19


6. PEMANDU KENDERAAN H11*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawahTarikh tutup permohonan : 06 May 2017 (Sabtu)


Latar Belakang MAIWP

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) ditubuhkan pada 1 Februari 1974 serentak dengan penubuhan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Penubuhannya adalah bagi menjaga hal ehwal Islam di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang sebelum itu diletakkan di bawah kerajaan negeri Selangor. MAIWP selepas itu turut bertanggungjawab menguruskan hal ehwal umat Islam di Labuan dan Putrajaya setelah kedua-duanya diumumkan sebagai Wilayah Persekutuan masing-masing pada 16 April 1984 dan 1 Februari 2001. Penubuhan MAIWP dinyatakan melalui peruntukan di dalam Perlembagaan Persekutuan dan Akta Pentadbiran Undang-Undang Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1993 [Akta 505].

Previous Post Next Post