HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Perpustakaan Awam Negeri Perlis - 8 Januari 2018

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia (keutamaan diberikan kepada rakyat Negeri Perlis) yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan bertaraf sambilan (harian) di Perpustakaan Awam Negeri Perlis seperti berikut:Jawatan:


1. PEMBANTU PERPUSTAKAAN S19


Sila baca dahulu maklumat iklan dan syarat kelayakan melalui link yang admin sediakan di bawah.


Tarih tutup permohonan : 08 Januari 2018
Jawatan Kosong Terkini 2018 di Perpustakaan Awam Negeri Perlis

Kerja Kosong Terkini Negeri Perlis

Sebelum tahun 1956, Kerajaan Tempatan di Negeri Perlis terletak di bawah "Town Board Enactment F.M.S. Cap 137" yang melibatkan tujuh kawasan pekan iaitu Kangar, Arau, Kuala Perlis, Simpang Empat, Kaki Bukit, Padang Besar dan Pauh. Keseluruhan kawasan Kerajaan Tempatan adalah seluas 2,848 kilometer persegi dengan bilangan penduduknya seramai 13,910 orang.

Kawasan Kerajaan Tempatan pada ketika itu, telah ditadbir oleh Lembaga Kesihatan atau dikenali oleh masyarakat setempat sebagai "Sanitary Board". Pengerusi lembaga berkenaan adalah Pesuruhjaya Tanah dan Galian Negeri dengan dibantu oleh 11 orang Ahli Lembaga yang berkuasa memberi nasihat kepada Pesuruhjaya tersebut. Dari segi kewangan, anggaran perbelanjaan dan hasil disediakan sama seperti jabatan kerajaan yang lain iaitu sebahagian daripada Pentadbiran Kerajaan Negeri disamping sebahagian lagi oleh Kerajaan Tempatan sendiri. Read more..

Previous Post Next Post