Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) - 15 Mac 2018

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia (Anak Negeri Melaka) untuk mengisi kekosongan jawatan di Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) seperti berikut :
Jawatan:


1. JURUTERA (AWAM) J41


2. PENOLONG JURUTERA (ELEKTRIK) JA29


3. PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL S29


4. JURUTEKNIK (MEKANIKAL) JA19


5. PEMBANTU TADBIR (P/O) N19


6. PENYELIA ASRAMA N19Tarikh Tutup Permohonan : 15 Mac 2018*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Jawatan Kosong Terkini 2018 di Majlis Agama Islam Melaka (MAIM)Penubuhan MAIM

Majlis Agama Islam Melaka telah ditubuhkan pada 28 September 1960. Ia adalah bertujuan menguruskan hal ehwal Agama Islam Negeri Melaka di samping membantu dan menasihati Seri Paduka Baginda Yang di- Pertuan Agong . Penubuhan Majlis Agama Islam Melaka diperkukuhkan berdasarkan enakmen penubuhan iaitu :

Enakmen Pentadbiran Agama Islam ( Negeri Melaka ) 2002 Seksyen 4 ceraian 1. Maka Hendaklah ada satu badan yang dikenali sebagai "Majlis Agama Islam Melaka" untuk membantu dan menasihati Yang di-Pertuan Agong dalam perkara-perkara yang berhubung agama Islam.

Sebagai sebuah badan pembuat dasar Agama Islam Negeri Melaka, beberapa agensi / institusi Islam telah ditubuhkan seperti Jabatan Agama Islam, Jabatan Mufti, Mahkamah Syariah dan anak-anak syarikat MAIM untuk melaksanakan segala keputusan atau dasar yang telah dibuat oleh MAIM

Previous Post Next Post