HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Sarawak - 6 April 2018

Dasar Pembangunan Nasional (DPN) telah dilancarkan pada tahun 1991 menggantikan DEB. Arahan No. 1 Tahun 1991, Jentera Penyelarasan Pelaksanaan Dasar Pembangunan Nasional telah dikeluarkan oleh Y.A.B. Perdana Menteri bagi menggantikan Arahan No. 1 Tahun 1971. Matlamat utamanya ialah untuk mewujudkan jentera penyelarasan pelaksanaan, pengesanan dan pengawasan bagi menentukan pelaksanaan rancangan di bawah DPN selepas 1991 dapat dicapai. Arahan ini telah sekali lagi dipinda pada tahun 1996 dengan keluarnya Arahan No. 1 1996. Arahan ini menerangkan mengenai mekanisme jentera pelaksanaan DPN. Pada tahun 2001, Arahan ini telah dipinda selaras dengan Dasar Wawasan Negara.


Positions:


1. JURUTEKNIK AWAM J19
[ 7 Kekosongan ]


Close date : 06 April 2018


Cara memohon:

Permohonan hendaklah dibuat melalui jobsmalaysia
Sila ke laman jobsmalaysia : Klik Sini


Ikuti step di bawah :

1. Sila masukkan keyword : Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri

2. Cari Kekosongan tukar kepada Cari Majikan & Search

3. Pilih :

Majikan: PEJABAT PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN NEGERI SARAWAK
PEJABAT PEMBANGUNAN PERSEKUTUAN NEGERI SARAWAK, KUCHING, SARAWAK. SEKTOR: AKTIVITI PERKHIDMATAN AWAM AM (KESELURUHAN) - No. 1

4. Pilih Jawatan yang berkelayakan, klik dan Mohon


Perhatian:

Pastikan anda telah mendaftar dengan Jobsmalaysia semasa hendak memohon. Semoga berjaya.


Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong Terkini 2018 di Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Sarawak


Pengesanan rancangan pembangunan negara diteruskan dengan menggunakan sistem komputer yang lebih canggih di Bilik Gerakan Negara (BGN). Bilik tersebut berkonsepkan bilik operasi perang bagi meneruskan matlamat DEB melalui DPN bagi membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. UPP terus diberi peranan oleh Kerajaan untuk melaksanakan tugas ini. Tugas utama UPP ialah untuk menentukan sistem penyampaian (Delivery System) dasar, program dan projek yang telah dirancang berjalan secara cekap dan berkesan supaya faedahnya dapat dinikmati oleh masyarakat untuk mencapai matlamat pembangunan nasional.

Previous Post Next Post