HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Jabatan Pertanian Kedah - 1 April 2018

Jabatan Pertanian Negeri Kedah mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-Jawatan:


1. PEMBANTU AWAM H11 - 2 Kekosongan


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh tutup permohonan : 01 April 2018Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Latar Belakang

Jabatan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman telah membawa bangyak perubahan dalam pembangunan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman. Semenjak penubuhannya dalam tahun 1922, ia telah ditugaskan untuk melaksanakan kerja-kerja pengembangan pertanian bagi memajukan sektor pertanian di negeri ini. Dari tahun ke tahun, pernan dan aktivitinya kian berkembang dan organisasinya telah dan akan terus mengalami perubahan untuk menyediakan perkhidmatan kepada petani-petani dengan lebih cekap dan berkesan.

Jabatan Pertanian Negeri Kedah Darul Aman mula dikenali dengan nama Pejabat Pekerjaan Tanam-tanaman Kedah. Jawatan yang tertinggi adalah Pegawai Tanaman. Jawatan ini kemudiannya diwartakan dalam "Gazette Notification" Kerajaan Negeri Kedah No. 285, bertarikh 13 Disember 1928 sebagai Ketua Jabatan Pertanian dan juga berfungsi sebagai pegawai penguatkuasa Undang-Undang Tanaman Kelapa.


Klik Maklumat Lengkap Iklan
Previous Post Next Post