Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) - 10 April 2018

Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia, keutamaan diberikan kepada rakyat Negeri Selangor yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan di Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor seperti berikut:-Jawatan:


1. PENOLONG PENGURUS PEMANTAUAN PELABURAN  GRED WA41/ GRED N41


2. PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED J41


3. PENOLONG JURUTERA (PENYELIA TAPAK) GRED JA29


4. PENOLONG ARKITEK LANDSKAP GRED JA29


5. PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED JA29


6. PENOLONG JURUUKUR GRED JA29


7. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29


8. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19


9. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19


10. PEMBANTU AWAM GRED H11


Tarikh tutup permohonan : 10 April 2018 (Selasa)


Jawatan Kosong Terkini 2018 di Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS)

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini


Latar Belakang PKNS

Bagi merealisasikan masa depan yang lestari, ibu pejabat baharu Laman PKNS di Shah Alam dibina sebagai mercu tanda ikonik, satu simbol progresif dan dinamik dengan penggunaan tenaga yang lebih cekap berbanding pejabat konvensional. Ianya mesra alam dan aspirasi PKNS untuk mencapai pentauliahan Indeks Bangunan Hijau (GBI) Platinum.

Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor ( PKNS ) telah ditubuhkan pada 1 Ogos 1964 di bawah Enakmen Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor ( 1964 ) sebagai sebuah badan berkanun dan agensi pembangunan negeri Selangor.

Penubuhannya bertujuan untuk mengisi kemerdekaan Negara menerusi pengagihan ekonomi yang adil dan pertumbuhan sosio-ekonomi yang berpandukan kepada dasar-dasar kerajaan agar dapat mewujudkan kestabilan, keharmonian dan keadilan sosial khususnya di Selangor.

Harapan ini dilaksanakan menerusi pembangunan pusat pertumbuhan baru, penerokaan kawasan kediaman yang vibran dan lestari, pembangunan pusat-pusat perindustrian, perniagaan dan pelbagai aktiviti pelaburan.Previous Post Next Post