Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) - 15 Jan 2019

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Kesihatan MalaysiaJawatan:


1. PEGAWAI PENERANGAN GRED S41


Tarikh Tutup Permohonan : 15 Januari 2019


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawahJawatan Kosong Terkini 2019 di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)


Latar Belakang

Sejarah perkhidmatan kesihatan di negara ini bermula sejak sebelum merdeka lagi. Pembinaan hospital ketika itu adalah untuk merawat pekerja-pekerja dalam industri perlombongan bijih timah. Setiap pekerja lombong harus membayar 50 sen setahun untuk mendapatkan rawatan. Oleh kerana industri perlombongan bijih timah berkembang pesat di Perak, pada akhir abad ke-19 maka negeri ini mempunyai paling banyak hospital iaitu 15 buah. Hospital-hospital tersebut ialah Hospital Taiping, Teluk Intan, Tapah, Sg. Siput, Slim River, Sri Manjung, Selama, Parit Buntar, Kuala Kangsar, Kampar, Ipoh, Grik, Changkat Melintang, Batu Gajah dan Tanjung Rambutan.

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Previous Post Next Post