Jawatan Kosong Terkini di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) - 21 Jan 2019 - JAWATAN KOSONG 2023 | KERJA KOSONG TERKINI | JOB VACANCY

Jawatan Kosong Terkini di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) - 21 Jan 2019

Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan adalah dipelawa memohon jawatan-jawatan sebagaimana di bawah.Jawatan:


1. PENSYARAH PENGAJIAN ISLAM DM41/DM45 - 3 Kekosongan


2. PENSYARAH JABATAN PENDIDIKAN DAN PENGAJIAN UMUM DM41 / DM45 - 3 Kekosongan


3. PENSYARAH JABATAN MUAMALAT DM45 - 3 Kekosongan


4. PENSYARAH JABATAN TAHFIZ DM41 - 1 Kekosongan


5. PENSYARAH PUSAT BAHASA DM41/DM45 - 1 Kekosongan


6. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41 - 1 Kekosongan


7. JURUTEKNIK KOMPUTER FT19 - 1 Kekosongan


Tarikh tutup permohonan adalah pada : 21 Januari 2019 (Isnin)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah
Jawatan Kosong Terkini 2019 di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH)

Latar Belakang

Sistem pendidikan Islam di negeri Johor Darul Ta’zim bermula sejak tahun 1923 lagi. Ianya terus berkembang hingga sekarang melalui sekolah agama kerajaan negeri Johor. Kemudian satu sistem pendidikan agama di peringkat rendah yang lebih sistematik telah diperkenalkan melalui penubuhan Sekolah Rendah Agama Bersepadu (SRAB).

Seterusnya pendidikan agama di peringkat menengah juga dibangun dan dikembangkan. Boleh dikatakan sistem pendidikan agama di negeri Johor baik di peringkat rendah mahu pun di peringkat menengah telah pun mantap dan berjaya mengeluarkan pelajar yang berkelayakan untuk melanjutkan pengajian di peringkat tinggi. Bagi menampung permintaan pelajar lepasan menengah untuk melanjutkan pengajian di peringkat tinggi, MARSAH telah ditubuhkan sebagai kesinambungan dan pelengkap kepada sistem pendidikan agama Islam di negeri Johor.

Sejarah awal Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) sebagai pusat pengajian tinggi Islam dan bahasa Arab telah wujud pada tahun 1997 apabila Majlis Agama Islam Johor telah membuat keputusan meningkatkan lagi taraf pengajian di Maahad Johor kepada pengajian tinggi Islam dengan mengekalkan kedudukan Maahad Johor sebagai sekolah menengah tinggi dan MARSAH sebagai IPT.

0 Response to "Jawatan Kosong Terkini di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) - 21 Jan 2019"

Post a Comment