Jawatan Kosong Terkini di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) - 27 Jan 2019

Pemohon-Pemohon daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan berikut di dalam perkhidmatan Lembaga Kemajuan Pertanian Muda:-


Jawatan:1. PEGAWAI TADBIR GRED N41 (KONTRAK) - 1 Kekosongan


2. AKAUNTAN GRED WA41 (TETAP) - 1 Kekosongan


3. JURUTERA GRED J41 (TETAP) - 4 Kekosongan


4. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19 (TETAP) - 1 Kekosongan


5. PENGAWAL KESELAMATAN GRED KP11 (TETAP/LELAKI) - 1 Kekosongan


6. PEMBANTU AWAM GRED H11 (TETAP) - 37 Kekosongan


Tarikh tutup permohonan ialah pada 27 Januari 2019, Jam 5.00 Petang


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2019 di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA)


Sejarah Lampau

Padi adalah merupakan salah satu sumber tanaman yang terpenting dalam peradaban dunia. Dalam sejarah kemajuan manusia, sudah diperlihatkan bahawa era pertanian moden telah berkembang dengan pesatnya dari zaman dahulu sehinggalah datangnya zaman millenium. Sebagai insan yang dapat membawa kebaikan kepada semua makhluk di muka bumi ini, sektor-sektor yang berkembang pada peradaban Islam memiliki banyak kelebihan yang sangat jauh dan baik daripada Barat pada masa lalu. Perkembangan peradaban dimulai dari berkembangnya ilmu pengetahuan yang digunakan untuk membantu umat manusia dalam mengelola segala urusan kehidupannya.

Perubahan yang berlaku seharusnya boleh dijadikan contoh pada masa sekarang, di mana saat ini masyarakat mengalami ketidakstabilan dari banyak sektor yang menguruskan kehidupan. Salah satu sektor penting yang termasuk di dalam memenuhi hajat setiap manusia adalah sektor pertanian. Dalam hal ini, pertanian memiliki peranan yang utama dan penting untuk diuruskan dalam mendukung sektor kehidupan lainnya. Perubahan masa telah menunjukkan bahawa perkembangan di sektor pertanian telah jauh maju ke hadapan dengan pelbagai ilmu-ilmu serta maklumat terbaru.
Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Previous Post Next Post