Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Majlis Perbandaran Seremban - 29 Jan 2019

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia keutamaan kepada rakyat Negeri Sembilan yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut :- Jawatan:


1. PENOLONG PEGAWAI UNDANGUNDANG L29 - 1 kekosongan


2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 - 1 kekosongan


3. PEMBANTU TADBIR KEWANGAN W19 - 1 kekosongan


4. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK J19 - 1 kekosongan


5. PEMBANTU KEMAHIRAN (TUKANG SIMEN) H19 - 1 kekosongan


6. PEMBANTU KEMAHIRAN (ELEKTRIK) H19 - 1 kekosongan


7. PEMBANTU OPERASI N11 - 1 kekosongan


8.  PEMANDU KENDERAAN H11 - 7 kekosongan


Sebelum atau pada : 29 Januari 2019 (Selasa)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2019 di Majlis Perbandaran SerembanAsal-usul Seremban

Berikutan dari peristiwa di atas, maka muncul deretan kedai di sepanjang Jalan Murray (Jalan Kapitan Tam Yeong), Jalan Pasar dan jalan-jalan utama seperti di Jalan Paul (Jalan Yam Tuan) dan Jalan Birch (Jalan Dato` Bandar Tunggal) yang mana semua nama-nama jalan ini mengambil sempena nama Residen - Residen British ketika itu. Seremban yang awalnya dikenali sebagai Sungai Ujong dipercayai mendapat namanya dari permainan tradisional " Sarimban " yakni sejenis permainan yang menggunakan batu-batu kecil dan amat diminati oleh kaum Cina untuk dimainkan dimasa lapang berhampiran dengan Stesen Keretapi Seremban.
Stesen Keretapi Seremban

Apabila Negeri Sembilan telah menjadi anggota Negeri-Negeri Melayu Bersekutu pada tahun 1896, Seremban dengan sendirinya menjadi pusat pentadbiran, perdagangan dan pertanian bagi Negeri Sembilan. Seremban dianggarkan pada waktu itu (1916) memiliki penduduk seramai 20,000 orang dimana deretan bangunan kedai telah pun mula dibina disepanjang Jalan Paul, Jalan Birch, Jalan Cameron (Jalan Dato` Lee Fong Yee) dan Jalan Setul (Jalan Tun Dr. Ismail).Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Previous Post Next Post