Jawatan Kosong Terkini di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA) - 11 Jan 2019

BERNAMA, agensi berita nasional Malaysia dan peneraju dalam perkhidmatan berita dan maklumat mempelawa calon warganegara Malaysia yang layak untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:Positions:1. PEMANDU KENDERAANKelayakan:


Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan


Mempunyai kelayakan Sijil Pentaksiran Tingkatan Tiga / Sijil Pelajaran Malaysia


Kepujian dalam Bahasa Malaysia pada Sijil Pentaksiran Tingkatan Tiga / Sijil Pelajaran Malaysia


Mempunyai Lesen memandu D/E/E1/E2/F/G/H/I yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [kecuali lesen memandu dalam tempoh percubaan (P)]


Berkebolehan memandu, mengendali dan menyelenggara kenderaan(Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil temuduga)


Tarikh tutup permohonan : 11 Januari 2019 (Jumaat)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2018 di Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (BERNAMA)Sejarah Penubuhan

Pertubuhan Berita Nasional Malaysia atau ringkasnya BERNAMA, sebuah badan berkanun, ditubuhkan dibawah Akta Parlimen 1967 dan mula beroperasi pada Mei 1968.

Sebuah Majlis Penyeliaan terdiri daripada lima anggota yang dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong diwujudkan untuk mengawasi supaya BERNAMA berpandukan kepada peruntukan-peruntukan Akta dalam melaksanakan objektif-objektifnya.

Bagi mencapai kejayaan jangka panjang yang berterusan, pelaburan yang berterusan dan kemajuan perniagaan adalah antara perkara yang amat penting kepada BERNAMA.Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Previous Post Next Post