Jawatan Kosong Terkini di Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) - 20 Feb 2019

Permohonan adalah dipelawa daripada Warga Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas danberkelayakan bagi mengisi jawatan-jawatan berikut :-Jawatan:


1. Penolong Pegawai Perangkaan Gred E29


2. Pegawai Perubatan Gred UD43/UD47


3. Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19


4. Juruteknik Komputer Gred FT19


5. Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi) Gred N19


6. Perangkawan Gred E41


Tarikh Tutup Permohonan : 20 Februari 2019 (Rabu)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2018 di Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN)AKTA LPPKN

Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara, LPPKN,  telah ditubuhkan di bawah Akta Penduduk dan Pembangunan Keluarga 1966 [Akta 352] dan diletakkan di bawah Jabatan Perdana Menteri.  Pada peringkat awal penubuhannya fokus utama LPPKN adalah melaksanakan program dan aktiviti perancangan keluarga di negara ini. Akta Penduduk dan Pembangunan Keluarga 1966 (Akta 352) yang dahulunya dikenali sebagai Akta Perancang Keluarga 1966 (Akta 42) telah mengalami beberapa pindaan dan semakan sejak ia diwartakan pada tahun 1966.

Pindaan pertama telah dibuat pada tahun 1976 manakala pindaan kedua dibuat pada tahun 1984. Pindaan kedua ini melibatkan pertukaran nama akta daripada Akta Perancang Keluarga kepada Akta Penduduk dan Keluarga. Sejajar dengan perubahan ini, nama LPPKN yang dahulunya dikenali sebagai Lembaga Perancang Keluarga Negara telah ditukar menjadi Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara. Dengan pertukaran nama ini, peranan LPPKN telah diperluaskan daripada semata-mata penyampaian perkhidmatan perancangan keluarga kepada perspektif penduduk dan pembangunan sosioekonomi yang lebih luas.Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Post a Comment (0)
Previous Post Next Post