Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Lembaga Pelabuhan Klang (PKA) - 24 May 2019

LEMBAGA PELABUHAN KLANG mempelawa calon-calon warganegara Malaysia yang berdedikasi, bermotivasi tinggi, bertanggungjawab terhadap tugas dan berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:-Jawatan:


1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N19


Tarikh Tutup : 24 Mei 2019 (Jumaat)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawahJawatan Kosong Terkini 2019 di Lembaga Pelabuhan Klang (PKA)


Latar Belakang:

Sejajar dengan polisi kerajaan untuk menanam semangat pengurusan sektor swasta dalam pelbagai bidang yang dimiliki dan kawalan kerajaan di negara ini, maka penswastaan pertama kemudahan utama pelabuhan telah dilaksanakan di Pelabuhan Klang. Dalam tahun 1986 kemudahan kontena terminal yang dikendalikan oleh LPK telah diswastakan kepada Klang Container Terminal Berhad. LPK mengekalkan 20% ekuitinya dalam syarikat tersebut. Lanjutan daripada penswastaan itu baki kemudahan operasi pelabuhan telah diswastakan kepada Klang Port Management Sdn Bhd pada tahun 1992. Kemudahan pelabuhan yang baru dibangunkan di Pulau Indah (Pulau Lumut) telah diswastakan kepada Kelang Multi Terminal Sdn Bhd dalam tahun 1994. Mereka diberi pilihan untuk membangunkan baki pembangunan kemudahan pelabuhan seperti yang terancang dalam Pelan Induk Pelabuhan (1990-2010).
Previous Post Next Post