HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Ujian Lasak Terbuka di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 15 Oct 2019

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi memohon jawatan di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) seperti berikut:Jawatan:


1. PEMBANTU PENGUAT KUASA KP19


Temu duga terbuka akan diadakan pada tarikh dan tempat seperti berikut:Tarikh Temuduga:

15 Oktober 2019 (Selasa)


Tempat Temu Duga:

STADIUM
TITIWANGSA
TAMAN TASIK
TITIWANGSA
JALAN TEMBELING
53200
KUALA LUMPUR


Masa Pendaftaran:

8.30 Pagi - 10.30 Pagi


Gaji:

RM1,360.00 - RM4,052.00


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)Sejarah DBKL

Daripada sebuah pekan kecil Kuala Lumpur telah menjadi Ibu Kota Negara dan sebuah bandar yang terbesar di Malaysia. Bandar Raya Kuala Lumpur kini menjadi penting dan menjalankan peranan dalam pelbagai bidang termasuk perniagaan, kewangan, pentadbiran, pendidikan, agama, kebudayaan dan sukan. Hal ehwal perbandaran Kuala Lumpur ditadbirkan oleh satu perbadanan tunggal (corporation sole), sejak 1 April 1961 iaitu Pesuruhjaya Ibu Kota yang kemudian diubah kepada Datuk Bandar Kuala Lumpur apabila Kuala Lumpur dianugerahkan taraf Bandar Raya pada 1 Februari 1972.

Tan Sri Dato' Lokman Yusof bekas Pesuruhjaya Ibu Kota telah dilantik sebagai Datuk Bandar yang pertama. Beliau meninggal dunia pada 15.5.1972. Tan Sri Yaakob Latiff telah berkhidmat sebagai Datuk Bandar Kuala Lumpur yang kedua selama 10 tahun. Beliau telah digantikan oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur yang ketiga iaitu Tan Sri Dato' Elyas Omar pada 1.2.1981.

Klik Maklumat Lengkap Iklan


Previous Post Next Post