Jawatan Kosong Terkini di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) - 24 Dec 2019

Kami memerlukan Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi untuk berkhidmat di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) bagi jawatan-jawatan seperti berikut:



Jawatan:


1. Pegawai Psikologi S41  


2. Pembantu Pembedahan Pergigian U19  


3. Penerbit Rancangan B19


Tarikh tutup permohonan : 24 Disember 2019


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah



Jawatan Kosong Terkini 2018 di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM)


Pengenalan PPUKM

Fakulti Perubatan, yang kini berusia 35 tahun, telah ditubuhkan pada 30hb Mei 1972 sebagai sebuah institusi perubatan untuk menjalankan aktiviti-aktiviti mengajar kursus-kursus perubatan dan kejururawatan, penyelidikan perubatan dan perkhidmatan klinikal, di bawah pentadbiran seorang Dekan. Pada mulanya, kursus perubatan yang dijalankan untuk pelajar-pelajar perubatan dan perkhidmatan perubatan yang disediakan oleh pensyarah-pensyarah dilakukan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) yang digunakan sebagai hospital pembelajaran.

Pada tahun 1997, Hospital UKM (HUKM) telah dibangunkan sebagai hospital pembelajaran untuk pelajar-pelajar Fakulti Perubatan, UKM. Struktur pentadbiran HUKM diasingkan dari fakulti dan ketuanya merupakan Pengarah Hospital. Pada mula HUKM ditubuhkan, jawatan Dekan dan Pengarah Hospital dipegang oleh seorang pegawai, tetapi sejak tahun 1998, Fakulti Perubatan telah mempunyai Dekannya tersendiri dan UKM pula mempunyai Pengarahnya tersendiri.



Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini
Post a Comment (0)
Previous Post Next Post
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close