HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Majlis Daerah Simpang Renggam (MDSR) [23 Jun 2020]

Pemohon yang berkelayakan adalah dipelawa untuk mengisi kekosongan jawatan di Majlis Daerah Simpang Renggam (MDSR) sebagaimana berikut:- Jawatan:1. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG L29


2. PENOLONG JURUTERA JA29


3. PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN W29


4. PENOLONG AKAUNTAN W29


5. PEMBANTU PENILAIAN W19


6. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W19


Tarikh tutup permohonan : 23 Jun 2020 (Selasa)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2019 di Majlis Daerah Simpang Renggam (MDSR)
Penubuhan MDSR

Majlis Daerah Simpang Renggam pada asalnya adalah Majlis Daerah Kluang Selatan, dimana pengistiharan sebagai Majlis Daerah Simpang Renggam adalah pada 1 Januari 2001. Ini adalah selaras dengan penstrukturan semula Kerajaan Negeri dengan peningkatan taraf beberapa buah Penguasa Tempatan di Negeri Johor.

Pada asalnya Pejabat Majlis Daerah Simpang Renggam terletak di Bandar Renggam tetapi kepesatan pembangunan yang begitu ketara di Pekan Simpang Renggam menjadikan tumpuan kependudukannya begitu pesat sekali. Maka pada 1 Januari 1996, Pejabat ini dengan resminya dipindahkan ke Simpang Renggam sebagai pusat pentadbiran utama.

Majlis Daerah Simpang Renggam merangkumi 5 buah Majlis Tempatan iaitu Renggam, Simpang Renggam, Machap, Layang-Layang dan Sungai Sayong. Penstrukturan semula oleh Kerajaan Persekutuan pada tahun 1979 dengan kuasa perundangan di bawah Akta Kerajaan Tempatan 1976 sebagai teras kepada wujudnya sebuah Kerajaan Tempatan yang berfungsi sebagai pemangkin prasarana kepada masyarakat di pendaerahan ini yang keluasaannya diwartakan di bawah Pelan Warta PW1287 (JPU.17. 1979) dengan anggaran penduduk seramai 49,780 orang terdiri dari pelbagai kaum.
Previous Post Next Post