Jawatan Kosong Terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) - 8 Jun 2021 - JAWATAN KOSONG 2021 | KERJA KOSONG TERKINI | JOB VACANCY

Jawatan Kosong Terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) - 8 Jun 2021

Suruhanjaya perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) mencari individu yang berintegriti, memiliki kemahiran interpersonal, daya tahan, komitmen, orientasi sosial serta semangat berpasukan yang tinggi untuk menyertai perkhidmatan awam seperti jawatan di bawah:
Jawatan:


1. PENGAJAR GRED U41 (JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN) - 41 Kekosongan


2. PENGAJAR GRED U41 (JURUTEKNOLOGI PERGIGIAN) - 37 Kekosongan


3. PENGAJAR GRED U41 (JURU X-RAY) - 36 Kekosongan


4. PENGAJAR GRED U41 (JURUPULIH PERUBATAN ANGGOTA) - 36 Kekosongan


5. PENGAJAR GRED U41 (JURUPULIH PERUBATAN CARA KERJA) - 40 Kekosongan


6. PENGAJAR GRED U41 (JURURAWAT) - 90 Kekosongan


7. PENGAJAR GRED U41 (JURURAWAT PERGIGIAN) - 39 Kekosongan


8. PENGAJAR GRED U41 (PENOLONG PEGAWAI FARMASI) - 23 Kekosongan


9. PENGAJAR GRED U41 (PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN) - 37 Kekosongan


10. PENGAJAR GRED U41 (PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN) - 47 Kekosongan


Cara Memohon:

Permohonan jawatan ini hendaklah dibuat SECARA ATAS TALIAN (ONLINE) dengan menggunakan Borang Pendaftaran Pekerjaan Sektor Awam yang diperolehi melalui pautan link di bawah. Jika anda sudah pernah mengisi/mendaftar, anda hanya perlu mengemaskini pilihan jawatan sahaja.


Tarikh tutup permohonan sebelum atau pada 08 Jun 2021 (Selasa) jam 11:59 malam


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2018 di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
Join Channel Telegram - Meh Kerja
Sejarah Penubuhan

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat. Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan.

Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:- "Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya.0 Response to "Jawatan Kosong Terkini di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) - 8 Jun 2021"

Post a Comment