HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) - 21 Julai 2021

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan  berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan bertaraf Tetap dan Kontrak di Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) dan keutamaan  kepada Anak Negeri Selangor.

Jawatan Kosong Terkini 2021 di Lembaga Urus Air Selangor (LUAS)


Jawatan:


1. JURUAUDIT KEWANGAN W41
1 Kekosongan


2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT [PSH SETARAF DIPLOMA]
2 Kekosongan


3. PEGAWAI SKIM PERKHIDMATAN SINGKAT [SETARAF SPM/GRED 19]
6 Kekosongan


Tarikh Tutup Permohonan : 12.00 tengah hari 21 Julai 2021 (Rabu)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2018 di Lembaga Urus Air Selangor (LUAS)
Join Channel Telegram - Meh Kerja
Latar Belakang

Penubuhan Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) bermula daripada arahan Jemaah Menteri pada Julai 1997 yang meminta Kementerian Pertanian, seterusnya Kerajaan Negeri Selangor supaya mengkaji cadangan bagi menubuhkan satu badan untuk menguruskan sungai dan sumber air secara bersepadu dengan mengambil Sungai Selangor sebagai projek perintis dan Sungai “Thames” di United Kingdom sebagai model pelaksana.

Sehubungan dengan itu, penyelarasan peranan dan bidangkuasa antara agensi kerajaan negeri dan persekutuan telah dibuat bagi memastikan tidak wujud sebarang pertindihan fungsi dan tanggungjawab serta melancarkan perjalanan badan ini. Lalu LUAS ditubuhkan melalui kelulusan Dewan Undangan Negeri Selangor yang bersidang pada 9 April 1999. Penubuhan LUAS ini dilengkapi dengan sebuah enakmen iaitu Enakmen Lembaga Urus Air Selangor 1999.

Previous Post Next Post