Jawatan Kosong Terkini di Koperasi Permodalan Felda Malaysia Berhad - 30 Disember 2022

Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di Koperasi Permodalan Felda Malaysia Berhad  dalam jawatan seperti berikut :-Positions:


1. PENYELIA CAWANGAN
i. Kuala Terengganu (Terengganu)


Kelayakan:

a) Memiliki Diploma yang diiktiraf dalam bidang yang berkaitan.

b) Kepujian dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Matematik pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

c) Mempunyai sekurang-kurangnya satu (1) tahun pengalaman dalam bidang ArRahnu.

d) Berpengetahuan dan berpengalaman dalam bidang berkaitan emas adalah diutamakan.

f) Mempunyai penampilan dan perwatakan yang menarik.

g) Boleh bekerja di mana-mana cawangan sekiranya berjaya dalam temuduga.

h) Berumur tidak lebih daripada 35 tahun.


Closing Date : 30 Disember 2022 (Jumaat)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah.


Jawatan Kosong Terkini 2022 di Koperasi Permodalan Felda Malaysia Berhad

Sejarah

KOPERASI PERMODALAN FELDA MALAYSIA BERHAD telah ditubuhkan pada 1 Julai 1980 di bawah Ordinan Koperasi 1948. Bertujuan untuk menjadikan KPF sebagai wadah simpanan dan pelaburan anggota Felda. Penubuhan KPF ini telah menyerlahkan hasrat murni FELDA untuk memberi peluang secara adil kepada warga FELDA untuk turut serta memiliki ekuiti dalam syarikat-syarikat FELDA melalui KPF juga merupakan suatu wawasan dan prihatin FELDA untuk kemajuan warga FELDA.

Hasrat untuk menubuhkan KPF sebagai suatu wadah simpanan & pelaburan warga Felda telah dicetuskan pada Mesyuarat Lembaga FELDA yang ke 102 pada 15 Januari 1980 Yang dipengerusikan oleh Y.M Tan Sri Raja Muhammad Alias. Dengan iltizam yang tinggi pihak pengurusan ketika itu, maka Koperasi Permodalan FELDA Malaysia Berhad telah ditubuhkan pada 1 Julai 1980 di Bawah Ordinan Koperasi 1948(Digantikan oleh Akta Koperasi 1993).

Penubuhan KPF ini telah menyerlahkan hasrat murni FELDA untuk memberi peluang secara adil kepada warga FELDA untuk turut serta memiliki ekuiti dalam syarikat-syarikat FELDA melalui KPF. KPF telah menjadi wadah simpanan dan pelaburan warga FELDA yang unggul. Penubuhannya juga adalah suatu wawasan dan prihatin FELDA untuk kemajuan warga FELDA.
Previous Post Next Post