HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Pengurusan Air Pahang Berhad (PAIP) - 26 Disember 2022

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) seperti berikut : Jawatan:


1. PENOLONG PENGURUS DAERAH (OPERASI) PAIP ROMPIN EX1


2. PENOLONG PENGURUS DAERAH (KORPORAT) PAIP BERAE X1


3. PENOLONG PENGURUS DAERAH (KORPORAT) PAIP RAUB EX1


4. PENOLONG PENGURUS DAERAH OPERASI PAIP MARAN EX1


5. PENOLONG OPERASI PERAKAUNAN (DIV. KEWANGAN) PAIP HQ NE3 


Sebelum atau pada 26 Disember 2022 (Isnin)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2022 di Pengurusan Air Pahang Berhad (PAIP)

Latar Belakang

Pengurusan Air Pahang Berhad (PAIP) secara rasminya telah di tubuhkan pada 1 Februari 2012 melalui pengkorporatan Jabatan Bekalan Air Pahang (JBAP) dan merupakan anak syarikat milik penuh Kerajaan Negeri Pahang. Dengan pengkorporatan JBAP, Kerajaan Negeri dengan secara rasminya menyerahkan urusan operasi merawat, membekal, membersih dan memungut hasil air daripada penjualan air bersih yang selama ini dikendalikan oleh JBAP kepada PAIP.

PAIP telah dilesenkan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) sebagai operator bekalan air untuk Negeri Pahang selaras dengan peruntukan Akta 655 (Akta Industri Perkhidmatan Air 2006). Dengan itu, PAIP berfungsi memberi perkhidmatan bekalan air bersih yang memuaskan dari segi kuantiti dan kualiti kepada pengguna dengan cara yang paling berekonomi untuk memenuhi keperluan pembangunan sosial dan ekonomi Negeri Pahang Darul Makmur.
Previous Post Next Post