Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Temuduga Terbuka di POS Malaysia Berhad - 18 Jan 2017

POS Malaysia Berhad mempelawa calon-calon berkelayakan, Warganegara Malaysia untuk menghadiri temuduga terbuka seperti yang dijadualkan berikut:-Jawatan:


1. POSMEN & KURIER


Tarikh temuduga terbuka :

18 January 2017 (Rabu)


Masa:

9.00 PAGI HINGGA 4.00 PETANGKlik Maklumat Lengkap TemudugaBACA : Tips Temuduga Di sini

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Temuduga Terbuka Terkini 2016 di POS Malaysia Berhad
Sejarah

Sejarah Pos Malaysia Berhad bermula pada awal tahun 1800an apabila perkhidmatan pos pertama diperkenalkan di Negeri-Negeri Selat (Pulau Pinang, Melaka, dan Singapura), dan seterusnya berkembang ke seluruh Tanah Malaya pada abad ke-20.

Surat-surat pada mulanya dihantar melalui penghantar utusan atau pengirim khas.  Pada waktu itu, setem tidak diguna-pakai, dan urusan pembayaran surat-menyurat dilakukan semasa surat diterima di kaunter pejabat pos dan resit akan dikeluarkan apabila surat telah diposkan

Evolusi teknologi yang membawa kepada kelahiran internet, media digital serta perubahan tingkah laku konsumer, mula memberi kesan kepada pendekatan mel tradisional ini.  Walau mempunyai nilai nostalgia dan lebih berbentuk peribadi, penggunaan mel tradisional ini semakin susut, dan mula diganti oleh media sosial serta khidmat pesanan ringkas (SMS).

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post