HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Burger King - 25 June 2017 [Gaji : RM2,600 + Incentive + Medical benefits + Meal provided]

Perbadanan Burger King (bahasa Inggeris: Burger King Corporation) merupakan sebuah rangkaian makanan segera antarabangsa yang lebih banyak menjual hamburger, kentang jejari dan minuman bergas. Ia juga mengendalikan melebihi 200 buah restoran di Australia dengan nama Hungry Jack's.Positions:


1. Restaurant Management Team - Mohon Sini
Gaji : RM2,600 +++ Per Month
Tarikh tutup permohonan : 25 June 2017


2. Crew Restaurant - Mohon Sini

Gaji : RM1,100.0 - RM1,350.0 Per Month
Tarikh tutup permohonan : 15 June 2017


* Sila baca terlebih syarat kelayakan dan maklumat lain melalui link yang admin sediakan di tepi setiap jawatan sebelum membuat permohonan. Semoga berjaya semua..


Cara Membuat Permohonan:

Permohonan mestilah di buat melalui laman web Maukerja.


Cara daftar dan Mohon boleh lihat di sini  KLIK SINI 


Semoga maju jaya!!

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Jawatan Kosong di Burger KingSejarah

Nama restoran pertama Burger King yang asalnya digelarkan Insta Burger King dibuka pada 4 Disember 1954 di Miami, Florida, Amerika Syarikat oleh James McLamore dan David Edgerton. Kedua-dua mereka merupakan alumni Universiti Cornell Pusat Pengajian Pengurusan Hotel. McLamore pernah mengunjungi gerai hamburger Dick dan Mac McDonald di San Bernardino, California; selepas mengesan bahawa sistem pengeluaran berdasarkan rangkaian pemasangan yang baru ini amat berpotensi, beliau memutuskan untuk mencipta versi sendiri.

Dengan penuh ironi, mesin susu kocak untuk restoran yang pertama dijual oleh Ray Kroc yang kemudian membeli rangkaian restoran McDonald's daripada pengasas dan menyelia pengembangannya di seluruh dunia.

Pada 13 Disember 2002, Burger King dibeli daripada firma minuman British, Diageo, dengan harga sebanyak AS$1.5 bilion oleh sekumpulan pelabur yang diketuai oleh firma pelaburan Texas Pacific.

Syarikat Magic Johnson, iaitu Magic Johnson Enterprises, membeli 30 buah saluran keluar Burger King pada 7 Jun, 2004. Walaupun saluran keluarnya akan menonjolkan koleksi memorablia sukan, nama Burger King akan dikekalkan. Saluran-saluran keluar tersebut dibuka semula pada 3 Disember 2004.[1]

Burger King menjual produk-produk Pepsi-Cola di dalam restorannya untuk satu tempoh masa yang singkat pada 1980-an. Kini, mereka telah mengembalikan produk-produk Coca-Cola selepas perjanjiannya dengan Pepsi telah tamat. Mereka baru-baru ini membuat perjanjian dengan PepsiCo untuk menjual Aquafina air mineral botol.

Previous Post Next Post