HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) - 17 Okt 2017 (Selasa)

 mempelawa warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan yang berkelayakan untuk mengisi jawatan-jawatan yang berikut:Jawatan:


1. PEMAJU MASYARAKAT KEMAHIRAN JAHITAN)2. PEMAJU MASYARAKAT KEMAHIRAN MASAKAN.

Jawatan adalah di bawah skim Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S29
Perhatian kepada pemohon:Pemohon dikehendaki menggunakan Borang KEMAS Pin. 2017 (AKK) yang boleh dimuat turun dari laman sesawang KEMAS (www.kemas.gov.my) atau Facebook KEMAS atau muatturun melalui link yang admin sediakan di bawah.


4.2 Borang permohonan yang telah lengkap diisi beserta dokumen yang telah disahkan hendaklah dihantar kepada salah satu alamat KEMAS Negeri yang boleh diperolehi melalui link yang admin sediakan di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 17 Oktober 2017 (Selasa)


Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkiniTentang KEMAS

Jabatan Kemajuan Masyarakat atau lebih sinonim dikalangan khalayak umum sebagai KEMAS adalah lanjutan dari Bahagian Pelajaran Dewasa yang telah ditubuhkan pada 1961, melalui kertas kabinet Bil.385/25/60 dengan memberi fokus utama kepada program "Pembasmian Buta Huruf".

Menjelang tahun 1977, gerakan membasmi buta huruf ini telah dipertingkatkan dengan pengenalan konsep 'Functional Literacy' oleh UNESCO sebagai satu usaha untuk menjadikan gerakan membasmi kemiskinan sebagai salah satu strategi membangunkan masyarakat luar bandar.

Berikutan pelancaran "Dasar Ekonomi Baru" (1970), Bahagian ini telah ditukar namanya kepada "Bahagian Kemajuan Masyarakat" (KEMAS) dengan penekanan kepada usaha-usaha pembangunan masyarakat dalam erti kata sebenar.

Previous Post Next Post