Jawatan Kosong Terkini di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 3 Mac 2018

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk berkhidmat di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) dalam jawatan seperti berikut:Jawatan:


1. PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (GURU MATEMATIK) DG41


2. PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (GURU KEMAHIRAN HIDUP)*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawahTarikh tutup permohonan : 03 Mac 2018 (Sabtu) Jam 11.59 MalamLatar Belakang MAIWP

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) ditubuhkan pada 1 Februari 1974 serentak dengan penubuhan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Penubuhannya adalah bagi menjaga hal ehwal Islam di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang sebelum itu diletakkan di bawah kerajaan negeri Selangor. MAIWP selepas itu turut bertanggungjawab menguruskan hal ehwal umat Islam di Labuan dan Putrajaya setelah kedua-duanya diumumkan sebagai Wilayah Persekutuan masing-masing pada 16 April 1984 dan 1 Februari 2001. Penubuhan MAIWP dinyatakan melalui peruntukan di dalam Perlembagaan Persekutuan dan Akta Pentadbiran Undang-Undang Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1993 [Akta 505].
Previous Post Next Post