HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Universiti Utara Malaysia (UUM) - 8 April 2018

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut di Universiti Utara Malaysia.Jawatan:


1. PENOLONG JURUAUDIT GRED W29


2. ARTIS BUDAYA GRED B19


3. PELUKIS PELAN GRED JA19


4. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19


5.PEMBANTU TADBIR (PEPERIKSAAN) GRED N19


6. PEMBANTU OPERASI GRED N11


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah


Tarikh tutup permohonan : 08 April 2018 (Ahad)


Jawatan Kosong Terkini 2018 di Universiti Utara Malaysia (UUM)

Like Page Khas - Kerja Kosong Universiti & Kolej

Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini


Sejarah

Hasrat untuk mewujudkan universiti keenam di Malaysia timbul berikutan bertambahnya permintaan terhadap pendidikan tinggi dan kurangnya tempat di lima universiti tempatan yang sedia ada. Pada bulan Ogos 1983, kerajaan mengarahkan Kementerian Pendidikan supaya menjalankan kajian kemungkinan dan menyediakan satu kertas kerja ke atas projek universiti keenam ini. Pada 19 Oktober 1983, Kabinet menelitinya dan meluluskan penubuhannya.

Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah, Sultan Kedah dilantik sebagai Canselor. Naib Canselor UUM yang pertama ialah Prof. Tan Sri Dato' Awang Had Salleh.

Pejabat sementara Universiti Utara Malaysia ditempatkan di sebuah bangunan di bandar Jitra sehingga Kampus Darulaman disiapkan. Pembinaan kampus sementara berharga RM96 juta di kawasan seluas 25 hektar di Bandar Darulaman, Jitra bermula pada Januari 1984. Dalam tempoh enam bulan fasa pertama siap dan seramai 295 orang pelajar perintis memulakan pengajian pada 7 Julai 1984. Fasa II dan III pada tahun 1987. Konvokesyen pertama, kedua dan ketiga diadakan di Kampus Darulaman.Previous Post Next Post