Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Majlis Daerah Dabong (MDD) - 8 April 2018

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Majlis Daerah Dabong (MDD) seperti berikut : Jawatan:


1. PEMBANTU PENILAIAN GRED W17*Sila baca maklumat lanjut melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Sebelum atau pada 08 April 2018
Join Telegram Kami : telegram.me/kerjakosongterkini

Kerja Kosong Negeri Kelantan

Latar Belakang

Majlis Daerah Dabong telah ditubuhkan pada 1 Januari 1979 hasil daripada penyusunan semula tiga Majlis Tempatan iaitu Majlis Tempatan Dabong, Majlis Tempatan Manek Urai dan Majlis Tempatan Kuala Balah di bawah Akta 1976 (Akta 171) dengan keluasan kawasan pentadbiran seluas 1978 kilometer persegi (764) batu persegi yang meliputi seluruh Daerah Dabong, Daerah Kuala Balah dan Daerah Olak Jeram.

Penubuhan Majlis Daerah Dabong adalah menepati dasar kerajaan yang bekehendakkan supaya setiap penguasa tempatan di negara ini di susun semula menjadi lebih berfungsi serta berkesan dari segi pentadbiran dan pelaksanaan projek-projek kepada penduduk sekitarnya.Jumlah penduduk pada ketika itu mengikut bancian 1980 oleh Jabatan Perangkaan Malaysia ialah seramai 29,473 orang. Pentadbiran Majlis dan Pengurusan Majlis Daerah Dabong.


Previous Post Next Post