Jawatan Kosong Terkini di Tenaga Nasional Berhad (TNB) - 29 Mei 2023

Pemohon dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan dan mempunyai komitmen yang tinggi untuk mengisi kekosongan jawatan di Tenaga Nasional Berhad (TNB) sebagai :-

Jawatan:


1. EKSEKUTIF (TETAP / KONTRAK)


Butiran:

Gaji Pokok : RM3,100 / RM3,200 (sebulan)
Elaun Pengangkutan : RM300.00 Sebulan
Elaun Eksekutif : RM120.00 Sebulan
Elaun Elektrik : RM85.00 Sebulan


Syarat & Kelayakan:


1. Warganegara Malaysia (Bukan dari kalangan Warga Kerja TNB atau Anak - Anak Syarikat TNB)


2. Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) / Sijil Pelajaran Malaysia Vokasional (SPMV) dengan lulus enam (6) mata pelajaran termasuk kepujian dalam Bahasa Malaysia.


3. Mempunyai Ijazah Sarjana Muda dari Universiti-Universiti yang diiktiraf oleh kerajaan (Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) / Malaysian Qualifications Agency (MQA) / Engineering Accreditation Council / Engineering Technology Accreditation Council) dengan keputusan minimum CGPA3.00 dalam bidang seperti berikut:-


Ijazah Perakaunan (Accountancy) / Kewangan (Finance) / Ekonomi / Statistik. Ijazah dalam Kejuruteraan Elektrik (Majoring dalam bidang Elektrik Kuasa adalah diberi keutamaan). Ijazah dalam Kejuruteraan Awam (Civil). Ijazah dalam Kejuruteraan Mekanikal. Ijazah dalam Teknologi Kejuruteraan - Kuasa Elektrik / Perindustrian. Telekomunikasi / Sistem Komputer / Teknologi Penyelenggaraan / Tenaga Alam Sekitar / Pengurusan Rantaian Bekalan / Komunikasi Data. Ijazah dalam Teknologi Maklumat (IT) / Sains Komputer (CS) / Analisis Keselamatan Maklumat / Komputer & Keselamatan / Kejuruteraan Maklumat dan Rangkaian Komputer & Rangkaian / Kejuruteraan Perisian / Pengkomputeran Rangkaian / Sistem Maklumat. Ijazah dalam Pentadbiran Perniagaan (Business Admin) (Majoring dalam Mass Communication / Pemasaran (Marketing) / Perkhidmatan Pelanggan / Peruncitan (Retail) adalah diberi keutamaan).


4. Boleh untuk ditempatkan di mana-mana negeri seluruh Malaysia .


5. Berkomunikasi dengan baik secara lisan atau bertulis dalam Bahasa Melayu dan English.


6. Berumur tidak melebihi 28 tahun pada tarikh tutup iklan.


7. Mempunyai tahap kesihatan yang baik dengan BMI (Body Mass Index) yang ideal.


8. Boleh bekerja secara bersendirian atau dalam satu pasukan


* Bagi pemohon yang mempunyai bon biasiswa, perjanjian bertulis daripada penaja untuk pelepasan untuk bekerja dengan TNB adalah wajib dan perlu dikemukakan semasa sesi temu duga (kecuali daripada Yayasan Tenaga Nasional).


Cara memohon:

1. Semua permohonan pengisian jawatan melalui iklan perlu dibuat secara ‘on-line’. melalui


laman web https://jobs.tnb.com.my/ atau
laman web https://www.tnb.com.my/about-tnb/  >>ELECTRIFYINGCAREERS


Tarikh tutup permohonan : 29 Mei 2023 (Isnin)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini 2023 di Tenaga Nasional Berhad

Follow Sosial Media Kami : Klik Sini

Company Overview

Powering the nation for over a decade, Tenaga Nasional Berhad (TNB) is the largest electricity utility in Malaysia and a leading utility company in Asia with estimated RM110.7 billion worth of assets. Committed to providing service excellence, our Company is listed on the main board of Bursa Malaysia and employs approximately 33,500 staff to serve a customer base of over 8.3 million in Peninsular Malaysia, Sabah & Labuan. Today, TNB continues to lead the effort in fostering economic growth & social development in the country.
Previous Post Next Post