Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Majlis Sukan Negara (MSN) - 7 Jun 2023

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Sukan NegaraJawatan:

PROGRAM PEMBANGUNAN BOLA JARING NEGARA (NNDP)


1. EKSEKUTIF PENTADBIRAN


2. EKSEKUTIF PERTANDINGAN


3. PEMBANTU PENTADBIRANCAFE


1. TUKANG MASAK - 3 Kekosongan


2. KREW PERKHIDMATAN


3. KREW STEWARDCara Memohon:


1. Semua permohonan hendaklah disertakan dokumen-dokumen seperti berikut:-


(i) Salinan sijil-sijil akademik Ijazah/Diploma/SPM/SPVMM/PMR/PT3 atau setaraf;


(ii) Salinan sijil-sijil kemahiran yang berkaitan;


(iii) Salinan Sijil Berhenti Sekolah; dan


(iv) Salinan Kad Pengenalan.


2. Permohonan yang tidak lengkap akan DITOLAK.


Alamat Dan Tarikh Tutup Permohonan:


Permohonan yang lengkap hendaklah dikemukakan selewat-lewatnya pada 7 Jun 2023 (Rabu) melalui emel recruitment@nsc.gov.my


Tarikh Tutup Permohonan : 07 Jun 2023


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini di Majlis Sukan Negara MSN-MEHkerja

Follow Sosial Media Kami : Klik Sini

Sejarah MSN

Majlis Sukan Negara ditubuhkan dibawah Akta Majlis Sukan Negara Malaysia 1971 dan Akta Majlis Sukan Negara Pindaan (1979). Pelancaran secara rasmi telah dilakukan oleh Y.A.B Tun Abdul Razak b. Datuk Hussein, Perdana Menteri Malaysia yang kedua pada 21 Februari 1972.

Pada peringkat awal penubuhannya, program-program sukan prestasi tinggi dilaksanakan di bawah kendalian Bahagian Sukan, Kementerian Kebudayaan Belia dan Sukan(nama Kementerian Belia Dan Sukan ketika itu). Untuk mencapai matlamat penubuhan Majlis, satu usaha kolektif melibatkan secara langsung semua agensi kerajaan dan bukan kerajaan, pertubuhan-pertubuhan sukan tanahair, majlis-majlis sukan negeri, institusi pengajian tinggi, badan-badan sukarela serta orang perseorangan telah diusahakan supaya mutu sukan negara dapat mencapai prestasi yang terbaik.

Selepas organisasi Majlis disusun semula pada tahun 1981, Majlis mula mengorak langkah dan seterusnya mengembangkan program dan aktiviti sehinggalah apa yang dapat dilihat masa kini. Matlamat penubuhan Majlis Sukan Negara Malaysia adalah selaras dengan Dasar Sukan Negara iaitu bertanggungjawab sepenuhnya ke arah penggalakkan, pembangunan dan pencapaian cemerlang dalam sukan-sukan di peringkat tertinggi.
Previous Post Next Post