Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 10 Julai 2023

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi memohon jawatan di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) seperti berikut:Jawatan:


1. PEGAWAI PERUBATAN GRED UD43 - 1 Kekosongan
Gaji Minimum : RM3,611.00 - Gaji Maksimum : RM10,560.00


2. JURUTERA (AWAM) GRED J41 - 5 Kekosongan
Gaji Minimum : RM2,529.00 - Gaji Maksimum : RM9,643.00


3. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19 - 2 Kekosongan
Gaji Minimum : RM1,353.00 - Gaji Maksimum : RM4,005.00 


4. PENJAGA JENTERA ELEKTRIK (CALON BUKAN ISLAM) GRED J19 - 2 Kekosongan
Gaji Minimum : RM1,377.00 - Gaji Maksimum : RM4,052.00


Cara Memohon:

i) Kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini boleh didapati dengan melayari laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu www.dbkl.gov.my dan permohonan hendaklah dikemukakan secara ATAS TALIAN (ONLINE) SAHAJA dengan menggunakan Sistem Recruiting DBKL (admin ada sediakan link di bawah)


ii) Permohonan daripada pegawai dan kakitangan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hendaklah dikemukakan secara ATAS TALIAN (ONLINE) SAHAJA dengan menggunakan Modul Kerjaya di Employee Self Services (ESS).


iii) Calon yang mempunyai diploma / sijil dari institusi pengajian tinggi awam / swasta atau luar negara hendaklah menyemak pengiktirafan di laman web https://app.mohe.gov.my/iktiraf/semakan.php atau http://www2.mqa.gov.my/mqr/


iv) Calon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan Diploma, STPM, STAM, Sijil Matrikulasi, SPM, SVM, PT3, PMR, dan sijil-sijil atau resume bagi jawatan berkaitan sehingga dihubungi untuk temu duga.


Catatan:

i) Borang Permohonan secara online yang tidak lengkap akan ditolak.


ii) Hanya calon-calon yang layak selepas disenarai pendek sahaja akan dipanggil ke peringkat seterusnya.


iii) Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas ENAM (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan tuan/puan tidak berjaya.


Tarikh Tutup Permohonan : 10 Julai 2023 (Isnin)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Jawatan Kosong Terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur DBKL MEHkerja

Follow Sosial Media Kami : Klik Sini

Sejarah DBKL

Daripada sebuah pekan kecil Kuala Lumpur telah menjadi Ibu Kota Negara dan sebuah bandar yang terbesar di Malaysia. Bandar Raya Kuala Lumpur kini menjadi penting dan menjalankan peranan dalam pelbagai bidang termasuk perniagaan, kewangan, pentadbiran, pendidikan, agama, kebudayaan dan sukan. Hal ehwal perbandaran Kuala Lumpur ditadbirkan oleh satu perbadanan tunggal (corporation sole), sejak 1 April 1961 iaitu Pesuruhjaya Ibu Kota yang kemudian diubah kepada Datuk Bandar Kuala Lumpur apabila Kuala Lumpur dianugerahkan taraf Bandar Raya pada 1 Februari 1972.

Tan Sri Dato' Lokman Yusof bekas Pesuruhjaya Ibu Kota telah dilantik sebagai Datuk Bandar yang pertama. Beliau meninggal dunia pada 15.5.1972. Tan Sri Yaakob Latiff telah berkhidmat sebagai Datuk Bandar Kuala Lumpur yang kedua selama 10 tahun. Beliau telah digantikan oleh Datuk Bandar Kuala Lumpur yang ketiga iaitu Tan Sri Dato' Elyas Omar pada 1.2.1981.
Previous Post Next Post