Sila klik Follow dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong Terkini di Polis Diraja Malaysia (PDRM) - 10 Julai 2023

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengajak individu berasal daripada warganegara Malaysia lelaki dan wanita yang berusia tidak kurang 18 tahun dan tidak lebih daripada 28 tahun untuk bersama-sama menyertai PDRM bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut :
Jawatan:


1.  INSPEKTOR POLIS GRED YA13 (LELAKI & WANITA) AWAM


Semua warganegara Malaysia yang berkelayakan dengan memenuhi semua syarat yang telah ditetapkan boleh membuat permohonan pada tarikh seperti berikut :


26 Jun 2023 hingga 10 Julai 2023


Setelah mendaftar di dalam portal e-Pengambilan Polis Diraja Malaysia, sila ikuti langkah berikut untuk membuat permohonan: 


1. Masukan 'ID Pengguna' dan ‘Kata Laluan’;


2. Klik butang 'Log Masuk';


3. Klik butang 'Permohonan Baru';


4. Klik butang 'Pengesahan' untuk sahkan maklumat calon; dan


5. Klik butang 'Serah'.


Sebarang pertanyaan lanjut berkenaan dengan pengaktifan e-mail dan lupa kata laluan, sila berhubung di talian 03-22668348/ 8350/ 8351 seperti yang tertera di laman media sosial IG dan FB Unit Pengambilan PDRM.


Tarikh Tutup Permohonan : 10 Julai 2023 (Isnin)


*Sila baca syarat kelayakkan dan maklumat lain melalui link di bawah sebelum memohon.


Jawatan Kosong Terkini di Polis Diraja Malaysia PDRM-MEHkerja

Follow Sosial Media Kami : Klik Sini

Sejarah

Sistem kepolisan yang moden dan sistematik di negara ini bermula dengan berkuat kuasanya ‘Charter of Justice’ di Pulau Pinang pada 25 Mac 1807. Piagam yang diperkenalkan oleh King George III itu telah memisahkan kuasa kehakiman daripada kuasa perundangan lalu membawa kepada penubuhan sebuah Pasukan Polis di negeri itu.

Menjelang awal abad ke-20 kesemua negeri di Tanah Melayu telah mentadbir Pasukan Polis sendiri, masing-masing dengan sejarah, tradisi dan peranan yang berbeza-beza. Hampir kesemua pasukan itu menjalankan fungsi separa tentera.
Previous Post Next Post